Üdvözöllek, vándor!
Isten hozott a Rönk Portálon!

Igen, végre elkészült Rönk Úr webbirodalma! A mindenki által várt RönkSite megnyitja kapuit a nagyvilág előtt. A portálon megtalálsz mindent, ami vele kapcsolatos, sőt, maga Rönk Úr is megszólal. >>Rönkológia

Az egész 2006-ban kezdődött. De egy történetet így kezdeni lúzerség. Annyit tudok elmondani, hogy Szentgotthárd mellett táboroztunk, és a kerettörténetből kifolyólag csapattotemet kellett faragni. A megrendelő (Gigi) azt szerette volna, ha minden őrs a saját totemállatát 3D-ben faragja a fába. Ebből annyi realizálódott, hogy kerestünk fát. Hosszú keresgélés után kiválasztottuk az egyik szimpatikus darabot. Akkor még nem sejtettük, hogy választásunk nem szabad akaratunkból történt.
Ő választott minket.
Először csak a kérgét nyúztuk le, hogy segítsünk a faragóknak. Aztán nem volt megállás. Az őrsök tagjai csak tétován álltak a feladat előtt, minket viszont megigézett valami (valaki?). Egyszer csak vadul rajzolni kezdtünk, a toll szinte magától adta ki az alakot, a véső pedig lelkesen hányta a forgácsot.

Napjaink kiüresedtek, nem tudtunk másra gondolni, csak a faragásra. Néha még éjjel is felriadtunk forgácsra szomjazó tenyérrel… Valamikor ezidőtájt kezdett tudatosulni bennünk, hogy nem holmi közönséges bottal van dolgunk. Néha úgy tűnt, mintha figyelne. Lassan félelemmel vegyes tisztelet (tiszlelem) vette körül. Óvatosságból köszönni kezdtünk neki – ki tudja… („tiszteletem, Rönk Úr!”)
A tábor öntudata felett lassan átvette a hatalmat, amit senki nem vett észre, csak sejtette.

Mindenki érezte, hogy nagy dolgok részesei vagyunk. Egyszer csak beszélni kezdett, igaz, prófétákon keresztül. Neki ugyanis nincsenek hangképző szervei, viszont igen fejlett a gondolatátviteli képessége. Nem is beszélve a gyantamirigyeiről.

Így történt, hogy az Ő tudásának részeseivé váltunk, és hálából Neki szenteljük ezt a honlapot.

Harkányi A. & WaszilÖrömmel közöljük, hogy Rönk Úr megkapta az IZÓ 9001-es minőségbiztosítási tanusítványt. Most éppen az izlandi állampolgárságért lobbizik.