»  köszöntő
»  csapatunkról
»  névadónk
»  csapatnapló
»  Zsiga bá'

»  testvércsapatunk
»  alapítványunk

»  elérhetőségeink

»  érdeklődőknek

Támogassa csapatunk alapítványát adója 1%-ával!

Örökös parancsnokunk, Zsiga bá'


Ezzel az oldallal szeretnénk emléket állítani csapatunk örökös parancsnokának, Tóth Zsigmondnak. Itt elolvashatjátok, hogyan emlékeznek tagjaink Zsiga bá'-ra.

Gergő   Gyula bá'   Kriszta   Kata   Zoli   Szabolcs   Norbi   Nóri   Zsofka   Sanyi   Lajos bá'

In memoriam Zsiga bácsi


Sajnos aránylag 'későn' sikerült megismernem szeretett csapatparancsnokunkat. De az idő, amit eltölthettem Vele az áldás volt számomra. A szavait és tanítását örökre a szívembe zártam. Katonás szigorát mindig enyhítette huncut moso-lyával. Amit Ő tett a csapatért az egyszerűen felbecsülhetetlen. A munkáját a szeretetét és mindent amit Tőle kaptunk, úgy tudjuk igazán megbecsülni és értékessé tenni, ha abban a szellemben folytatjuk cserkészéletünket ahogyan Ő elindított minket. A mi dolgunk cserkésztestvéreim már csak annyi, hogy örökre megőrizzük emlékét és soha el ne felejtsük amit mondott:

'Ne feledjétek, aki egyszer cserkész volt az egész életében az marad!' Köszönjük Zsigabá' mind azt amit értünk tett. Az Isten nyugosztalja örök békében.

'...A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem tartja számon a gonoszt. Nem örül a hamisságnak de együtt örül az igazsággal; mindent elfedez, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendő mondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszűnnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik. Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás: de mikor eljön a teljesség, a rész szerint valók eltöröltetnek. Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.'

Sanyi


 
     
 
© 1990-2023 Morajlás Holding.   ::  ® Minden jog fenntartva.   ::  impresszum   ::  design by MorajWeb & WaszilSoft